Visjon terapi

Hva er visjon terapi?


Visjon terapi er hjernebaserte øvelser for å lede det visuelle systemet til å fungere på en bedre måte. Vision terapi er som fysioterapi for det visuelle systemet, inkludert øyne og de delene av hjernen som styrer visjon. Noen visuelle forhold kan ikke behandles tilstrekkelig med bare briller, kontaktlinser Vision terapi  kan inkludere bruk av linser, prismer, filtre og dataassistert visuelle aktiviteter. ... Visjon terapi kan korrigere synsproblemer som hindrer effektiv lesing.

Hvem kan ha nytte av visjon terapi?


Forskning og klinisk-praksis arbeid har vist at en god del av visuelle underskudd er ikke permanent og kan rehabiliteres. Resultatet fra forskning viser at følgene synsvansker kan behandles med visjon terapi:


• Samsyns Visjon. Visjon hvor begge øyne skal jobbe sammen.

• Lat øye eller Amblyopi.  En visuell lidelse der hjernen delvis eller helt ignorerer innspill fra det ene øyet.

• Skjeling. Den vanligste årsaken til amblyopi, og hvor øynene sikter i forskjellige retninger.

• Konvergens eller øye-teaming vanskeligheter. Konvergens mangel er en øye lidelse som gjør at begge øynene ikke klarer å samarbeide i aktiviteter ift nærbilde. Aktiviteter som lesing, treing av nål eller en oppgave som krever nær avstand. Dette regnes som en kikkertsyn visjon lidelse.

• Dobbeltsyn

• Blikksporing eller eye tracking vanskeligheter. Eye sporing er prosessen med å spore menneskets øyebevegelser til enhver tid der man ser. Eyesporing er veldig nyttig når du skal kartlegge øyebevegelser.

• Visuelle perseptuelle vansker. Evnen av øyet for å ta inn informasjon og tolke den. Det er ikke bare å se, men sette visuelle bilder til informasjon som hjernen kan huske, organisere, anerkjenne og bruke.

Visuelle perseptuelle problemer kan påvirke mange områder av skoleprestasjoner hos barn i lesing, gjenkjennelse av bokstaver som er lik eller ord som de har sett før. Å tolke matematiske symboler, diagrammer, kart, grafer og diagrammer kan også være vanskelig.


Hvordan ser en typisk syn-terapi time ut?


I vår klinikk tar det ca. 30-35 minutter. Pasienten vil gjennomgå ulike øvelser basert på hans / hennes individuelle diagnose. Noen av disse øvelsene vil være databaserte, men mange er i samarbeid med våre optikere for å simulere øynene og hjernen.


Kan visjon terapi kurere dysleksi?


Visjon terapi ikke kurerer dysleksi, men visjonen terapi kan eliminere de visuelle hindringer for læring. Det forbedrer ofte akademiske resultater og reduserer frustrasjon.


Visjon terapi har eksistert i over 50 år og det er tusenvis av forskningsartikler som viser fordelene med visjon terapi.Bestill time hos oss.  

Åpningstid:

Man-Ons:              09.30 - 18:00

Torsdag:                09.30 - 19:00

Fredag:                  09.30 - 18:00

Lørdag:                  10:00 - 17:0000