Øyehelse

Øyehelse

ShiPed Optikk

Å ta synundersøkelse er å investere i øyehelsen din. Dermed anbefales at du sjekker dine øyne senest hvert 2. år, både for optimalt syn og for din generelle øyehelse

Nærsynthet /myopi


Langsynthet (hypermetropi)


Nærsynthet oppstår når hornhinnen er for buet eller øyet er for lang. Dette fører lett til å fokusere foran hinnen, noe som resulterer i avstand uskarpt syn.


Lett fokuserer foran retina

forårsaker uskarpt avstand visjon


Nærsynthet er en svært vanlig tilstand som rammer nesten 65 prosent av den europiske befolkningen. Det begynner normalt å vises mellom 8 og 12 år gamle, og nesten alltid før man er fylte 20. Som kroppen vokser tilstanden ofte forverres. Det stabiliserer vanligvis i voksen alder.


Symptomer på nærsynthet:

Tåkete avstand visjon

Objekt i nærheten vises tydelig


Årsaker til nærsynthet:

Arvelighet .


Diagnostisering nærsynthet.

Mange ganger, er nærsynthet diagnostisert under skolevisninger. Noen ganger foreldre oppdager at deres barn har problemer med å se veiskilt eller TV. Din optiker kan gjennomføre en refraktiv evaluering for å finne ut om øynene dine fokusere lysstråler nøyaktig på netthinnen på avstand og nær. En synsskarphet test vil bestemme din evne til å se skarpt og klart på alle avstander.


Behandling av nærsynthet

Briller og kontaktlinser.
Langsynthet, i motsetning til normalt syn, oppstår når hornhinnen er for flat i forhold til lengden av øyet. Dette fører til at lyset fokuseres i et punkt utenfor netthinnen, noe som resulterer i uskarpt syn og tidvis tett uskarpt avstandssyn også. Vanligvis denne tilstanden ikke oppdages før senere i livet fordi den unge øyet er i stand til å kompensere for hypermetropi ved kontrahering den interne linsen i øyet.


Lett fokuserer utover netthinnen forårsaker

uskarpt nær visjon


Symptomer på langsynthet:

Objekter i det fjerne vises tydelig

Tåkete nær visjon

Av og til, uskarpt avstand visjon


Årsaker til langsynthet:

Arvelighet


Diagnostisering hypermetropi:

Mange er ikke diagnostisert med hypermetropi uten en fullstendig øye eksamen. Skolevisninger vanligvis ikke oppdager denne tilstanden fordi de teste bare for avstand visjon. Din optiker kan gjennomføre en refraktiv evaluering for å finne ut om øynene dine fokusere lysstråler nøyaktig på netthinnen på avstand og nær. En synsskarphet test vil bestemme din evne til å se skarpt og klart på alle avstander.


Behandling av langsynthet:


Briller og kontaktlinser.

Astigmatisme


Presbyopia


Astigmatisme forekommer når horhinnen er formet mer buet. Dette er i kombinasjon med nærsynthet (nærsynthet) og hypermetropi (langsynthet). Dette fører lett å fokusere på mer enn ett punkt på netthinnen, noe som resulterer i uklare og forvrengt syn.


Årsaker til astigmatisme:

Arvelighet

Hornhinnearr

Keratokonus


Diagnostisering astigmatisme:

Optikeren kan gjennomføre en refraktiv evaluering for å finne ut om øynene dine fokusere lysstråler nøyaktig på netthinnen på avstand og nær. En synsskarphet test vil avgjøre din evne til å se skarpt på alle avstander.


Behandling av astigmatisme:

Briller og kontaktlinser.Presbyopi er en syn tilstand der linsen mister sin fleksibilitet, noe som gjør det vanskelig å fokusere på nære objekter. Under de tidlige og midtre årene av livet, har den krystallinske linsen i øyet muligheten til å fokusere både nære og fjerne bilder ved å få tykkere for nær gjenstander og tynnere for fjerne objekter.


Symptomer på presbyopi

Uskarpt nær visjon som starter etter 40 år

Vanskelighetsgrad justere fokus når du bytter fra nær avstand visjon

Tretthet i øynene sammen med hodepine når du arbeider på nært hold.


Årsaker til presbyopi:

Alder: Når vi blir eldre, linsene i øynene mister noe av sin elastisitet, og uten elastisitet de mister noe av sin evne til å endre fokus for ulike avstander. Presbyopi kan synes å opptre plutselig, men det faktiske tap av fleksibilitet foregår over et antall år. Lenge før en person er klar over at det å se på nært hold blir stadig vanskeligere, har linsene i øynene begynt å miste sin evne til å flate og tykne. Bare når tap av elastisitet hemmer synet til en merkbar grad er endringen gjenkjent. Presbyopi vanligvis blir merkbar i tidlig til midten av førtiårene.


Diagnostisering presbyopi

En omfattende undersøkelse vil omfatte testing for presbyopi. Din optiker kan gjennomføre en refraktiv evaluering for å finne ut om øynene dine fokusere lysstråler nøyaktig på netthinnen på avstand og nær. En synsskarphet test vil bestemme din evne til å se skarpt og klart på alle avstander. Optiker vil også sjekke din øye-koordinasjon og muskelkontroll, samt dine øyne 'evne til å endre fokus. Alle disse er viktige faktorer i hvordan øynene ser.


Behandling av presbyopi

Lesebriller og kontaktlinser.

Åpningstid:

Man-Ons:              09.30 - 18:00

Torsdag:                09.30 - 19:00

Fredag:                  09.30 - 18:00

Lørdag:                  10:00 - 17:0000